Wednesday, April 22, 2009

Foods & drinks (1)

1- Milk


عائلتي الكريمة عودتني من صغري علي شرب اللبن بعد العشاء

بغض النظر عن اني ماتعودتش علي اللبن السايب اللي بيعمل وش من فوق

و بغض النظر عن اني مبحبش اشربه و هوا سخن

لكن حاجات معينة منها حبيتها

اولهم و علي قمة القائمة
اللبن الرايب
:)

بيني و بينه قصة حب
^_^

باحس انه ارقي انواع اللبن و اكثرها متعة

يكفي ان كوباية منه بعد البيتزا بتخلي الدنيا نعيم
:D

بيعمل
Cool sensation

و بيبقي احلي من الهولز الازرق

باحبه لدرجة ان لو في خروجة مع صحابي ممكن اسيبهم يجيبو كانزات و اجيب انا عبوة رايب

ديه عندي بالف كانز
^_^

بشكل عام لازم قبل مانام اشرب لبن ساقع

مش عارف ده ناتج عن اعتقاد بانه خير ختام لليوم

ولا ناتج عن تعود

------------------------------------------

و تاني حاجة ممكن

هيا الزبادي الساقع
:)

لما باكله و انا متخيل انه ايس كريم ساقع

ساعتها بيكون له طعم تاني

يتهيالي قبل كدا جربته بالعسل و كانت تجربة حلوة

بس مش حاتكلم عليه كتير عشان مباكلهوش الا لو كان هوا المتاح

-----------------------------------------------------------

فاصل و نواصل
> ' ; ' <

7 comments:

  1. بجد عادة حلوة اوى
    ومفيدة جداااا
    :)
    انا بقى متعودة على انى اشرب كوباية لبن طازة
    بس سخن
    وبعرفه على فكره اذا كان بقرى ولا جاموسى
    ولو كان مش طازة مش بشربه

    ReplyDelete
  2. انا بردة بحب أشرب اللبن بالليل :::
    غير إنه مقاوم للحومضة (نفسى أعرف السبب )
    اااااااه تخيل دلوقتى عرفت
    سبحان الله فعلاً حكتب بوست حالاً على الموضوع ده :)
    اول مرة يجى فى دماغى سبب إن اللبن مقاوم للحموضة فى المعدة
    عشان فى كالسيوم و الكلسيوم
    is physical antacid
    ولا أيه ؟؟؟
    أتأكد من المعلومة برده
    جبت لحضرتك شغلانة اهو ..
    أحم غير ال cool sensation when it's cool ..
    لانى مش بشربة الا ساقع حتى لو فى الدنيا السقعة
    صحيح مش عادة لكن لما يبقى ليا مزاج
    نايس بوست ..

    ReplyDelete
  3. @ دمع الندي :

    يجوز
    :)
    و يتهيالي الطازة اكيد مفيد اكتر
    بس مباخدهوش غير لو مضطر
    ^_^
    و الجاموسي دسم عن البقري
    ^_*

    ReplyDelete
  4. @ الكساندرا :

    ايه ده
    هوا فعلا مضاد للحموضة ؟
    :D
    أفادنا الله و اياكم
    و العلماء كلهم بيبدؤا اكتشافاتهم كدا
    :)

    و كويس ان فكرة ال
    Cool sensation
    مش انا بس اللي مقتنع بيها
    ^_^

    ReplyDelete
  5. و العلماء كلهم بيبدؤا اكتشافاتهم كدا
    لا ما أظنش انى هبقى منهم
    :)
    و ماحضرتك انا جبتلك شغلانه هربت منها لية
    هذا كان مجرد أستنتاج
    و ليس معلومة مسلم بها
    يرجى البحث
    :::

    ReplyDelete
  6. الحمد لله ان المعلومة غير مسلم بها
    :::

    عند البحث وجدت هذا :

    ربما أنك سمعت أن أشياء ، مثل اللبن والنعناع ، مفيدة للحموضة ، تأكد من أن الذي يقدم لك النصيحة لا يحاول أن يخدعك
    يوصي البعض بتناول اللبن لعلاج الحموضة ، ولكن هناك مشكلة بهذا الشأن ، فاللبن يترك إحساساً مريحا وأنت تشربه ، ولكنه يحفز إفراز الحامض في المعدة .
    ‏وما الضرر في تناول اللبن ؟ الضرر هو: أن الدهون والبروتينات والكالسيوم الموجودين باللبن يحفزون المعدة علي إفراز الحامض .‏الأطعمة الأخرى التي تسبب إرخاء الحجاب الحاجز ، وينبغي تجنبها للتخفيف من الحموضة أو الوقاية منها

    أفادنا الله و أياكم
    ;)

    ReplyDelete
  7. اللبن الرائب
    أختيار موفق..موفق جدًا
    *_*

    ReplyDelete